Wij, Petra en Renate zijn eigenaar van de winkel Photo & Zo sinds 2006.

Beide zijn we eind jaren ’90 als werknemer begonnen bij een gerenommeerde fotowinkel in Enkhuizen; Foto Video Zwaan, destijds tevens gevestigd in Enkhuizen. In deze winkel hebben we zogezegd ‘’alle kneepjes van het vak’’ mogen leren van de heer Andries Zwaan. Toen hij zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikte hebben wij besloten om samen verder te gaan in dit vak en een eigen winkel te openen.

Door de jaren heen bij fotovideo Zwaan hebben wij naast alle technische en onderhoudswerkzaamheden in het lab, ook vooral met het lab leren werken. Begin 2000 hebben we beiden de fotovakschool te Apeldoorn gevolgd. Tijdens en na afronding van deze studie kregen wij altijd aanvullend ‘’les’’ betreffende fotografie van Dhr. Zwaan vanuit zijn eigen jarenlange ervaring als fotograaf. Daarnaast -en minstens zo belangrijk- ook veel ruimte en vrijheid om te ‘experimenteren’. Op deze manier hebben wij onze ervaring in de loop der jaren opgebouwd, zowel wat betreft studio fotografie als het maken van bruidsreportages.

Qua fotografie hebben we ons door de jaren heen uiteraard aangepast aan de vele mogelijkheden. Wij hebben veel ervaring met analoge fotografie (wat we privé nog graag doen) maar fotograferen uiteraard ‘opdrachten’ digitaal.

Eenmaal ons ‘’eigen’ winkel begonnen in hartje Enkhuizen, vonden wij het naast het bieden van professionaliteit ook belangrijk om toegankelijk te zijn voor iedereen en hechten wij veel waarde aan vriendelijkheid en gezelligheid. We heten niet voor niets Photo & zo en dat straalt onze winkel ook uit. In onze knusse winkel zie je overal waar je kijkt foto’s!  Mooie, stoere, ontroerende … allemaal mooi ingelijst of op een andere manier gepresenteerd. De ‘& zo’ zijn vooral fotolijstjes en fotolijsten. Van 3,5×4,5 cm tot en met 70×100 cm, van strak aluminium tot sfeervol whitewash en alles wat daar tussen past. Een zeer grote collectie silverplated is ook aanwezig.

Wat betreft onze afdrukmogelijkheden kunt u op de site alle informatie vinden. Vrij uniek is de mogelijkheid om (als 1 van de weinigen in Noord-Holland) om foto’s af te drukken op de klassieke chemische manier. Daarnaast maken wij gebruik van professionele machines zoals  Noritsu en gebruiken we professionele Tetenal chemie.

Ons papier is van Kodak Royal en staat garant voor een mooi resultaat. De kleuren zijn levendig, diep en intens. Het papier is prachtig dik en heeft een mooie egale glans. Ook bezitten we over de Kodak Royal lijn mat. Prachtige matte structuur die u foto’s een extra ‘oude’ look kunnen geven.

Hoewel wij (Petra & Renate) volledig verschillend zijn, is ons gezamenlijke kracht dat we ‘positieve personages zijn en ontspannen karakters waardoor mensen zich snel op hun gemak voelen’.

Mocht je nog twijfelen voel je dan vooral vrij om contact met ons op te nemen!

Graag tot horens of tot ziens.

Hartelijke groet, P&R.