In onze winkel maken wij gebruik van drie machines.

Machine 1

Een System FP32 kleurontwikkelaar.
Deze machine werkt op Kodak Lorr chemie. Deze heeft twee kleine ontwikkelbaden, een bleekfixeer en vier spoelbaden (stabelizer) en een droger.
Deze machine is relatief klein en de doorloopsnelheid is daarop aangepast.
De kleurontwikkelaar draait zowel 110, 135 als 120 film.

Een keer per week wordt de chemie door ons gecontroleerd, d.m.v controlestrips. Deze laten wij doormeten. Aan de hand van de uitslagen van de metingen passen wij de chemiebaden zo nodig aan.

Machine 2

Ilford Ilfolab FP40 zwartwitontwikkelaar
Deze machine is voor ons de nieuwste aanschaf maar tegelijkertijd de ‘oudste’ machine.
Deze machine is geheel handmatig te bedienen zodat wij ook kunnen pushen en pullen.
De chemie die gebruikt wordt is Ilfotecchemie.

Bij elke film worden de spoelbaden vernieuwd, voor optimale ‘gestopte’ zwartwitfilms. Aan het laatste spoelbad wordt Agfa WAC wettingagent toegevoegd voor een optimale, druppelvrije droging.

Deze zwartwit ontwikkelaar ontwikkeld 110, 135 en 120 film.

Machine 3

Het neusje van de zalm, onze Noritsu 3301 afdrukmachine, draait op Tetenal chemie.
Deze gigant verzorgt echt prachtige prints. We hebben 7 papier cassettes zodat we heel veel verschillende formaten kunnen printen.

Er word geprint op Kodak Royal F (glossy) en Kodak Royal N (mat) papier.
Dit is dik papier met een prachtige mooie ‘surface’.

De rolmaten zijn: 10,2 cm – 12,7 cm – 15,2 cm – 20,3 cm & 30,5 cm.  De cutter is per printkanaal handmatig in te stellen. Zo kunnen wij tot maximaal 90 cm lang drukken maar ook bv look-a-like polaroids, of 8×10 cm. We hebben 3 maskers, 135, APS en 120. En uiteraard elk denkbaar invoersysteem voor digitaal.

De Noritsu 3301 is voorzien van een Noritsu S-4 scanner. Deze scanner scant ragfijn elk negatief in 2 compressies, te weten JPG of TIFF. De scanresultaten zijn verbluffend!

Aan deze machine is een door- en opzicht Epsonscanner gekoppeld, waarmee een foto van een foto geprint kan worden of een foto van bijvoorbeeld  4 x5” gerealiseerd kan worden.

Wij werken en onderhouden deze machines grotendeels zelf, maar ze staan ook onder toeziend oog van technische afdeling van Veritek. Op deze manier doen wij er alles aan om constante kwaliteit te waarborgen.